Agenda

Blog

February 5, 2017

Er hangt iets in de lucht in Nu. Een bepaalde energie. De lucht lijkt ook een groene gloed te hebben, waardoor Nu groen lijkt te kleuren. De mensen voelen het ook.
Er lijkt iets van hun te worden verwacht. Groen is de kleur van wij, van verbinding.
Groen is ook de kleur van het hartchakra. Dit chakra staat voor mededogen, balans, harmonie, broederschap, hoop, groei, heling, vrede en voorspoed.


Het hart wordt in alle culturen geassocieerd met het gevoel van liefde. Deze liefde is universeel, waardoor alles en iedereen op de aarde en de kosmos met elkaar zijn verbonden. Deze onvoorwaardelijke liefde heeft het vermogen ons te leren om het kwetsen van anderen te vermijden en mee te leven met degene die lijden.

Onvoorwaardelijke liefde begint bij jezelf. De inwoners van Nu begrijpen de boodschap. Verbeter de wereld, begint bij jezelf. Ze gaan onder andere naar de stilte ruimte of gaan zitten onder de boom. Daar praten, reflecteren, bidden, mediteren, helen, lezen en leren ze samen. Met name...

January 7, 2017

De boom van het leven.

Deze boom staat midden in het dorpje NU. Het is een bijzonder dorp. Het heeft één gebouw in het midden van het dorp, waar alle mensen welkom zijn.
Het is een “stilte” ruimte. Ieder dag komen er mensen om er te bidden, mediteren of alleen stil te zijn.
Daar komen mensen met een Christelijk, Islamitisch, Joods, Hindoeïstische, boeddhistische en atheïstische achtergrond. De enige voorwaarde is, dat als ze naar binnen gaan hun hart wagenwijd open zetten.

Voor dit gebouw staat de boom. Onder de boom zijn bankjes geplaatst en daar zitten iedere dag mensen op. Zij vertellen de boom hun angsten, verhalen, twijfels. Ze voelen de liefde, bescherming en het vertrouwen van de boom en als ze stil zijn, lijkt de boom zelfs wat terug te zeggen.

Op een dag ging REFLECTIE er zitten. Ze is een vrouw van rond de 50 jaar. Dochter van een moslim vader en een atheïst als moeder. Als kind zat REFLECTIE altijd op christelijke scholen. Op haar 16e kreeg zij belangstelling voor het bovennatu...

October 29, 2016

 Klik hier voor het artikel.

October 17, 2016

Recente wetenschappelijke inzichten, goed gedocumenteerde onderzoeksresultaten en neuro-wetenschappelijk onderzoek onderbouwen dit.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Archive
Please reload

Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com