top of page

Referenties

Wat is mindfulness?
“De aanwezigheid die ontstaat door bewust aandacht te geven in het huidige (NU), zonder te oordelen.” Om wijsheid, begrip en compassie te ontwikkelen.

29 May 2018

Stoelmassage bij Bureau Veritas

Rotterdam

Op deze dag hebben we stoelmassage gegeven aan de medewerkers van Bureau Veritas.

18 Jun 2018

Stoelmassage en Mindfulness Meditatie bij Lyondell Basell Global Safety day

Rotterdam

Tijdens deze dag mochten wij 4 workshops van een uur in engels verzorgen. Daarnaast aan 20 mensen een heerlijke stoelmassage gegeven.

15 Feb 2018

3 workshops georganiseerd in samenwerking met Yoga Sitara

Spijkenisse

In samenwerking met Yoga Sitara 3 workshops georganiseerd over Mindfulness Meditatie.

16 Oct 2017

Workshop gegeven aan de Politie Rotterdam Rijnmond

Rotterdam

Aan ons is gevraagd om de dag te open bij de Politie Rotterdam Rijnmond. We hebben aan 22 leidinggevende een workshop over Mindfulness Meditatie gegeven.

14 Nov 2017

Introductie workshops LyondellBasell Maasvlakte

Spijkenisse

Aan 17 medewerkers van Lyondell Maasvlakte de introductieworkshop Mindfulness Medtitatie training gepresenteerd. Tijdens deze introductieworkshop wordt er uitgelegd wat je tijdens de cursus kunt verwachten.

09 Nov 2017

Reacties na aanleiding van onze Retraite 2017

Spijkenisse

Bedankt voor het delen van zoveel ervaringen, gedachten, liefde, vertrouwen en ook voor het lachen, de humor, gezelligheid, de stilte, de tranen en de verhalen..... Ik heb genoten, ben geïnspireerd en voelde me verbonden.

 

Moe maar voldaan! Wat een mooi bijzonder weekend. 

 

Ik kan niet onder woorden brengen hoe dankbaar ik ben dat ik jullie heb leren kennen! Het was een leerzaam en liefdevol weekend!!

 

Het voelde zo warm en zo liefdevol en wat een mooie reis was dit om mee te mogen maken!! Het voelt als een verrijking in mijn leven!!!

 

Een bijzondere tijd, met zoveel inzichten en zoveel gedaan in zo'n korte tijd.

 

Fijn om mezelf zo vrij te voelen en te kunnen uitten.

 

Nog onder de indruk van alle verhalen, ervaringen, gebeurtenissen en processen die blijkbaar in werking zijn gezet.  

Rik en Marielle

Spijkenisse

Hoi Tevfika,

Hierbij onze recensie voor op de site. Je hoort gauw van ons! Liefs Rik en Mariëlle 8-weekse mindful zwangerschapscoaching en meditatie cursus. Rond de 18e week van mijn zwangerschap was ik toe aan meer positiviteit en acceptatie in het leven. Na verhalen van anderen over mindfulness ben ik opzoek gegaan naar een cursus. Zo kwam ik terecht bij Lanselos. De eerste meeting, samen met mijn man, voelden we ons welkom en was de sfeer warm. Tevfika neemt de tijd om je te leren kennen en laat je snel om je gemak voelen. Elke avond had zijn eigen thema en sloot aan bij de meditaties waar we elke avond mee afsloten. Een cursus avond bestond uit een meditatie, theorie en oefeningen zoals leren puffen, yoga en leren mediteren op verschillende manieren en momenten. De theorie over de werking en de ontwikkeling van de hersenen was erg interessant. Wat ons erg bij is gebleven is dat de hersenen door alle prikkels van het dagelijks leven enorm veranderd zijn waardoor ook ons denk patroon beïnvloed wordt. Het leren om terug te gaan naar de “ basis” en het “ nu” van het denken heeft ons erg geholpen om helder naar zaken te kijken. Soms kwamen er veel momenten van herkenbaarheid naar voren tijdens het leren naar je gedachten te luisteren. Het was grappig om dit in de praktijk toe te passen en dat het ook werkt. Wij hebben veel aan deze cursus gehad. Tefvika is een warme vrouw die je ook mentaal kan steunen tijdens de zwangerschap en soms ook de gevoelige snaar weet te raken. Ze heeft ons laten inzien dat wij klaar zijn voor het ouderschap en onze dochter al het moois kunnen geven. Tevfika, heel erg bedankt voor de eye-openers die je ons hebt gegeven! Heel veel succes met het mooie vak dat je uitoefent!

Liefs, Rik en Mariëlle

Denise

Hendrik Ido Ambacht

Integratief kindertherapeut, Ouderbegeleiding at Denise Labeur kindertherapie

Tevfika straalt veel rust en warmte uit . De kennis die ze heeft deelt ze graag met eigen ervaringen wat voor mij een prettige manier van informatie opnemen is. 
Waar nodig is pakt ze op een warme en toch directe manier door. 

Ik heb de mindfulness bij Tevfika als zeer fijn en leervol ervaren. 

Hanneke

Spijkenisse

De afgelopen 4 weken heb ik deelgenomen aan de Mindfulness/meditatiecursus.

Deze cursus werd aan geboden door Lanselos coaching en massage en gegeven door Tevfika Los.

Ik ben wel bekend met yoga, maar heb nog nooit gemediteerd en was erg nieuwsgierig.

De cursusruimte bevindt zich in het Spijkenisse Medisch Centrum in een voormalige 4-persoons patiëntenkamer. Het spreekt voor zich dat het nog niet meevalt om daar een mooie, meditatieve ruimte van te maken; er is nog steeds duidelijk te zien dat deze ruimte voorheen een andere functie had. Toch is het Tevfika  gelukt om de sfeer te krijgen die nodig is voor haar trainingen; er heerst rust, het is er schoon en er is zorg besteed aan de nieuwe inrichting, met aandacht voor mooie kleuren, stoffen en heerlijke zachte achtergrondmuziek, waardoor je je snel op je gemak voelt.

Bij binnenkomst is er altijd eerst een kopje thee/water en een gezellig gesprek met elkaar.

Daarna verteld Tevfika aan de hand van een tekstbord over de theorie van het mediteren, de kracht van mindfulness, maar ook over bv hoe de hersenen prikkels opnemen en ervaren.

Tevfika verteld levendig en het verveeld geen moment; enig minpuntje is dat het erg veel theorie is, waardoor je soms het gevoel hebt dat je niet alles op kunt nemen. Er is volop ruimte voor vragen en voor persoonlijke aandacht tussendoor, omdat je soms dingen herkent bij jezelf die besproken worden bij de theorie. Dit leidt soms tot mooie, waardevolle gesprekken.

Daarnaast is er iedere les minimaal een meditatie, we hebben er meerdere behandeld; o.a.  de loopmeditatie en de visualisatie.

Het viel niet mee voor een ongetraind iemand zoals ik, ik kreeg jeuk en spierpijn en wist niet meer hoe ik moest gaan zitten, de ene keer ging het beter dan de andere keer. Tevfika geeft steeds duidelijk aan dat dat helemaal niet erg is, het gaat vooral over de ervaring en om goed te gaan mediteren is heel veel oefening nodig.

Ik ging iedere week naar huis met een prettig, rustig gevoel. Het was erg fijn om zomaar even twee uur  voor jezelf te hebben en ik voelde me echt opgeladen als ik naar buiten ging.

Tevfika is een persoon die goed aanvoelt hoe ze iemand op zijn gemak kan stellen; daarnaast is zij iemand van de details, dit komt terug in de aankleding van de ruimte, maar ook in het uiltje (om onze eigen wijze te benadrukken) dat zij uitdeelde de laatste keer, als  ook in het berichtje dat ik op dinsdag kreeg met de vraag hoe mijn examen was gegaan.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het aan te raden is om in ons drukke bestaan tijd te maken voor Lanselos!

Hanneke

Lisette

Spijkenisse

Hoi Tevfika,

Via deze weg wil ik je nogmaals bedanken voor de cursus mindfullness meditatie. Ik heb de cursus als erg leerzaam ervaren, meer dan ik had verwacht maar wel stiekem gehoopt.

Zoals gevraagd ook nog feedback voor jou;

– hoewel het in de vier weken goed te doen was, kan ik mij helemaal vinden in je eigen idee om er een zes weekse cursus van te maken. Ik denk dat er dan nog iets meer ruimte is voor meditaties en inhoudelijke discussies die ook erg fijn waren.

– je heb een hele fijne manier van lesgeven, je bent erg toegankelijk, maakt de cursus laagdrempelig en dus voor iedereen aan te raden.

– er is een goede balans tussen theorie en meditatie oefeningen. Je maakt de theorie grijpbaar en begrijpbaar.

– ik zou de groep zeker niet te groot maken om ervoor te zorgen dat iedereen de ruimte en veilige omgeving voelt en ervaart om zich open te kunnen stellen.

Nogmaals ik heb boven verwachting wat aan de cursus gehad, oprecht jammer dat er een eind aan is gekomen maar ik ga er zeker mee door en ongetwijfeld sluit ik af en toe aan bij de andere mogelijkheden.

Ik hoop op een vruchtbare volgende serie cursussen voor je.

Wederom dank je wel.

Groetjes,

Lisette

Mariska

Spijkenisse

Beste Tevfika,

Graag wil ik je hierbij feedback geven wat betreft de cursus die ik afgelopen weken bij jou gevolgd heb. Om te beginnen kan ik zeggen dat de atmosfeer die er continu heerste erg prettig te noemen was.

Ik vind dat je je erg hartelijk opstelt en iedereen op zijn gemak weet te brengen waardoor het laagdrempelig wordt en de cursisten ongedwongen het prettig vinden hun verhaal te doen en zelfs erg persoonlijke dingen vertellen.

Je komt open, eerlijk, warm, begripvol over en kan vol energie de lesstof overdragen waardoor iedereen enthousiast raakt, zo is mijn ervaring.

De training is overzichtelijk ingedeeld betreft de te bespreken onderwerpen en vind ik het persoonlijk erg prettig dat er veel variatie in de bijeenkomsten is. Je maakt o.a. gebruik van cd speler, laptop, flip-over, kaarten ed.

Het is iedere week anders en dat maakt het steeds weer een fijne en verrassende ervaring.

Wat ik ook fijn vond is dat je de cursisten goed aanvoelt, als iemand iets niet helemaal begreep merkte je dit op en gaf dan meer uitleg of voorbeelden. Ook vroeg je regelmatig of het duidelijk was of dat er iemand nog wat wilde zeggen en speelde je in op persoonlijke situaties die eerder besproken waren waardoor de voorbeelden nog meer herkenning gaven.

De sfeer was heel relaxed mede door de verlichting, geurverspreider, en de muziek die vaak op de achtergrond speelde, vond ik erg prettig. Je hebt ook een fijne meditatie stem en vond het niet zweverig overkomen.

Je bracht de stof luchtig soms met een knipoog en een onverwachte grap en ook onderbouwd met wetenschappelijke feiten en daardoor hield je ieders beide benen op de grond. De humor werd zeker gewaardeerd.

De faciliteiten waren prima te noemen, de toilet makkelijk begaanbaar en schoon. Alles wat nodig was binnen handbereik. Hygiëne van de ruimte prima, dat we schoenen uit moesten was geen enkel probleem en er waren voetensteuntjes & kussens aanwezig voor een comfortabele (zit)houding.

Prijs & kwaliteit verhouding was goed, ik vond de cursus zelfs wel goedkoop als je bedenkt wat je er allemaal voor krijgt. Het is iets waar je de rest van je leven wat aan hebt.

Kortom jammer dat het afgelopen is, ik kan deze cursus iedereen aanbevelen, je hebt er altijd iets aan.

Alle keren ben ik met een goed en gelukkig gevoel de deur uit gegaan dat gun ik iedereen

Bedankt Tevfika!

Mariska

Anke

Spijkenisse

Hai Tevfika

Ik vind dat je echt heel goed je training geeft Tevf. Je dringt  tot de deelnemers door en je kan echt iets overbrengen! Knap joh! Ik vond het heel zinvol.

Anke

Inge

Rotterdam

Beste Tevfika,

Bij deze de feedback op de workshop meditatie:

Ten eerste wil ik zeggen dat ik een heerlijke middag heb gehad en mooie momenten heb ervaren van de hartcoherentie meditatie; dank hiervoor.

Ik vind het heel knap hoe je van een patiënten kamer zo’n mooi ruimte hebt gemaakt, want dat valt niet mee! Mooie sfeer, licht fijn, muziekje aan, warm welkom, lekkers.

Tijdens het mediteren ben je echt in het nu, erg rustige en warme stem; heerlijk om naar te luisteren. Eén van de kandidaten gaf later aan dat het voelde als een warme deken!!

liefs, Inge

Lydia

Spijkenisse

Hoi Tevfika,

Zoals ik al aangegeven heb vind ik dat je het héél goed doet. Je hebt een fijne stem om naar te luisteren (rustig, prettig volume) en maakt een mooie combi van theorie en praktijk. De theorie vond ik erg interessant en ik heb kunnen proeven van de verschillendesoorten meditaties. Precies zoals een workshop zou moeten zijn.

Bedankt voor deze kans om kennis te maken met de verschillende vormen van meditatie. Ik wens je veel succes en plezier met je studie en bedrijf!

Hartelijke groet,

Lydia

Sabrina

Spijkenisse

Hoi Tevfika,

Ik vind dat je een prettige stem hebt, rustig en inlevend. De les was in balans opgebouwd, theorie en oefeningen wisselde elkaar goed af.

De begeleiding tijdens de meditatie oefeningen verliep erg prettig. Rust, duidelijke opbouw en jou zachte stem gaven mij een goede begeleiding naar binnen en diepgang in mijn meditatie.

Ik zou zo weer een workshop bij je volgen! Ik raad je meditatie lessen ook aan bij mijn yoga leerlingen.

Liefs Sabrina

Kimberley

Maassluis

Wat een fijne ontspannen sfeer. Een super goede duidelijke workshop. Met een aantal meditaties. Ben erg verrast wat het met me gedaan heeft. Zeker voor herhaling vatbaar!

Bedankt Tevfika.

Monique

Spijkenisse

De omgeving van de les voelde als warm en sfeervol, er branden een diffuser met een geur van lavendel.

Er stond een PowerPoint aan zodat je gelijk mee kon kijken wat er besproken werd in de les dat was op zich wel fijn! Eerst kregen we informatie/theorie over hersenen(functie) en over meditatie. Ze legde alles goed en duidelijk uit en dat je meditatie leert door veel te oefenen en te doen!

Ze heeft ons verschillende meditaties laten doen en met de een heb je gelijk al wat meer als de andere.

Tevfika is een warme krachtige vrouw waar je je gelijk op je gemak bij voelt, ze gaf op een hele mooie manier les.

Het was een hele boeiende inspirerende les, op naar de volgende!

Please reload

bottom of page