top of page

Blog

Deel 2 Verbinding

Er hangt iets in de lucht in Nu. Een bepaalde energie. De lucht lijkt ook een groene gloed te hebben, waardoor Nu groen lijkt te kleuren. De mensen voelen het ook. Er lijkt iets van hun te worden verwacht. Groen is de kleur van wij, van verbinding. Groen is ook de kleur van het hartchakra. Dit chakra staat voor mededogen, balans, harmonie, broederschap, hoop, groei, heling, vrede en voorspoed.

Het hart wordt in alle culturen geassocieerd met het gevoel van liefde. Deze liefde is universeel, waardoor alles en iedereen op de aarde en de kosmos met elkaar zijn verbonden. Deze onvoorwaardelijke liefde heeft het vermogen ons te leren om het kwetsen van anderen te vermijden en mee te leven met degene die lijden.

Onvoorwaardelijke liefde begint bij jezelf. De inwoners van Nu begrijpen de boodschap. Verbeter de wereld, begint bij jezelf. Ze gaan onder andere naar de stilte ruimte of gaan zitten onder de boom. Daar praten, reflecteren, bidden, mediteren, helen, lezen en leren ze samen. Met name de verbinding met onszelf is belangrijk, daarin ontmoeten we onze goddelijkheid.

Het hartchakra is de bron van levensvreugde. Door onszelf lief te hebben en volledig te accepteren stralen we deze vreugde uit. Dat heeft een effect op de ander en de omgeving. Het zou mooi zijn als meer mensen dit willen ontwikkelen zodat de wereld nog mooier wordt dan hij al is.

Regelmatig luisteren de inwoners naar een lied van Claudia de Breij terwijl ze in de spiegel kijken. Dit lied heeft de titel: “ik zie jou “.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page