top of page

Blog

Deel 1 Plaatsje Nu


De boom van het leven.

Deze boom staat midden in het dorpje NU. Het is een bijzonder dorp. Het heeft één gebouw in het midden van het dorp, waar alle mensen welkom zijn. Het is een “stilte” ruimte. Ieder dag komen er mensen om er te bidden, mediteren of alleen stil te zijn. Daar komen mensen met een Christelijk, Islamitisch, Joods, Hindoeïstische, boeddhistische en atheïstische achtergrond. De enige voorwaarde is, dat als ze naar binnen gaan hun hart wagenwijd open zetten.

Voor dit gebouw staat de boom. Onder de boom zijn bankjes geplaatst en daar zitten iedere dag mensen op. Zij vertellen de boom hun angsten, verhalen, twijfels. Ze voelen de liefde, bescherming en het vertrouwen van de boom en als ze stil zijn, lijkt de boom zelfs wat terug te zeggen.

Op een dag ging REFLECTIE er zitten. Ze is een vrouw van rond de 50 jaar. Dochter van een moslim vader en een atheïst als moeder. Als kind zat REFLECTIE altijd op christelijke scholen. Op haar 16e kreeg zij belangstelling voor het bovennatuurlijke. Wat is er meer dan wat onze zintuigen kunnen waarnemen? Zo begint de reis van zelfontwikkeling en het vergroten van bewustzijn.

Nu zit ze midden in Nu, dankbaar en gesterkt door alle wisselende seizoenen en kringlopen van het leven. Vol zelfvertrouwen en klaar om lessen door te geven aan anderen. Hopend anderen aan te mogen raken en hun te helpen zichzelf te helen. Zodat de wereld nog mooier wordt dan dat hij al is.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page